Kendini kendine zincirleyen bir zenci tanıdım, adı: gece. Bir tek aydınlığa açılan kilidinin anahtarı hep boynundaydı. Fakat akreple yelkovan arasında, adına zaman denilen bir düzenekte sıkışıp kaldığından, yürek yarasını kalemiyle sağaltıyordu, anahtara uzanıp o zincirleri kırmak yerine… Sonra bir yelkovan yokuşunda, bir akrebin iğnesiyle, yuvarlanıverdi yokuştan aşağı tekrar, araftaydı artık. Boynundaki anahtarı tam bin yıl sonra fark etti. Artık çok geçti, belki de tam zamanıydı. Başını kaldırıp göğe baktı, geceydi. Gecenin boynuna sarılıp vedalaştı. Sonra insanları gördü, herkesin anahtarı kendi boynunda asılıydı fakat birinin anahtarı diğerine kilit görünüyordu. İşte sır burada başlıyordu.
Sır | Onur Kızılveren
By Konu Komşu|2020-02-05T09:00:31+00:00Şubat 5th, 2020|Categories: Atipik Yazılar|Tags: Atipik Yazı, gece, Onur Kızılveren, sır, teneffüshane, yazı, yazıhane|0 Comments
About the Author: Konu Komşu
Bu içerik, ‘Konuk Yazan’ tarafından yaratılmıştır.
Teneffüshane'ye konuk olan dostlarımızın yazı ve paylaşımları “Konu Komşu” adıyla sitemizde yayınlanmaktadır. Siz de yazınızın Teneffüshane'de yayınlanmasını isterseniz öykü, atipik yazı, kültür-sanat-seyahat yazılarınızı ve şiirlerinizi bilgi@teneffushane.com ve/veya editor@teneffushane.com adreslerine gönderebilirsiniz. Yazıların üç sayfayı geçmeyecek şekilde ve word formatında gönderilmesi tercihimizdir :) E-mail ile gönderilen öykü, yazı ve şiirlerinizin gönderimi ile gönderici, eserinin sitede yayınlanmasını kabul etmiş sayılacaktır. Editör onayından geçen yazılarınız Teneffüshane'de yayınlanacaktır. Keyifli okumalar!
Leave A Comment